VAKPRIJZEN

Conduent won de NCCA Customer Strategy Award. Samen met opdrachtgever PSA Group speelt de klantcontactspecialist in op actuele ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things. Een verdiende eerste plaats volgens de jury, vanwege de inspirerende visie en klantcontactstrategie waarbij de technologische mogelijkheden en de behoeften van de klant, PSA én de dealers worden samengebracht.

Uitslag:
1. Conduent
2. Samsung
3. FBTO Achmea
Genomineerd, maar helaas net niet in de prijzen: TMG

De NCCA HRM Award is toegekend aan NUON. Het veranderingstraject dat de energieleverancier aanving, heeft grote impact gehad op de organisatiestructuur. Medewerkers kregen het vertrouwen de regie te pakken, vraagstukken zelf en met collega’s op te lossen en verantwoordelijkheid te nemen voor de gestelde doelen. De ingezette ‘klimaatverandering binnen de customer service organisatie’ is een feit, constateert de jury.

Uitslag:
1. NUON
2. Eneco
3. Simyo
Genomineerd, maar helaas net niet in de prijzen: Kalff

Teleperformance & Symantec zijn door de jury beloond met een NCCA Partnership Award. Het facilitair contactcenter en de expert in informatiebeveiliging werken al 10 jaar samen. De bestendige relatie houdt nog altijd stand dankzij een zekere mate van lef, proactiviteit en het continu leveren van verbeterideeën. Niet het contract maar de gedeelde doelstellingen maken outsourcing tot een succes, stellen de partners zelf.

Uitslag:
1. Teleperformance & Symantec
2. Teleperformance & Samsung
3. The Webcare Company & Philips Lighting

De NCCA Technology Award is uitgereikt aan Eneco voor de overtuigende wijze waarop dit energiebedrijf middels moderne technologie het belangrijke klantproces rondom de jaarrekening heeft verbeterd. Via een chatbot kunnen klanten in één keer hun meterstanden doorgeven, waarna zij hun online jaarnota en eventuele tegoeden ontvangen plus termijnbedragen kunnen aanpassen. Een callreductie van 10% en een sterk gestegen klanttevredenheid imponeerden de jury.

Uitslag:
1. Eneco
2. Centraal Beheer
3. Conduent
Genomineerd, maar helaas net niet in de prijzen: De Bijenkorf

Sponsors